тел. (044) 568-35-16
факс (044) 568-35-16
моб. (067) 998-25-37

США начнет продавать сланцевый газ Японии

iPhone падна во вода или снег - што можете да направите и што не?

Здраво на сите! За жал, причината за пишување на оваа статија е далеку од најтешката - всушност, веројатно нема да ја прочитате оваа инструкција така да зборувате "за иднината", најверојатно проблемот веќе се случи и iPhone паднал во снег или вода (што во суштина е истото). Најважно е што итно треба да го зачуваме - буквално секоја минута се брои! Затоа, ние повеќе нема да ја повлечеме мачката на различни места за да го исклучиме и да продолжиме кон самата суштина. Ајде да одиме!

Сега ќе ви кажам што треба да направите за да направите уредот да ве задоволи и да ве воодушеви, како и за тоа како никогаш не можете да дејствувате (верувајте во моето тажно искуство, ова е исто така многу, многу важно!). И ќе започнеме со второто - со лош совет или како да дејствуваме не е потребно под никакви околности ...

Значи, запомнете, овие акции не треба да се сторат:

  1. Веднаш вклучете го iPhone-от, толку побрзо ќе се случи подобро. Идеално, направете го тоа дури и додека е во вода. Ние мора веднаш да дознаеме - дали ќе работи или не !?
  2. Ако вклучите, ќе покажеме и ќе им кажеме на сите - погледнете, имам iPhone во водата, па дури и ако работи!
  3. Ако другите не ви веруваат, за убедливост, фрлете го во течноста уште еднаш. Нека знаат дека Епл не произведува секакви срање!
  4. Не се вклучува? Батеријата е мртва - ние итно го поврзуваме полначот. Телефон загревајте и вода толку брзо испарува.

Зошто беше напишано сето ова? За да може конечно да се разјасни - откако уредот ќе влезе во вода или снег, мора веднаш да се исклучи , и во никој случај не треба да се вклучи, да се наполни, итн. Дури и за секунда да се види дали работи или не ? Верувај ми, многу е веројатно дека тоа функционира и само затоа што се уште е исклучено.

Водата и електричната енергија се одлични "отскочна штица" за формирање на корозија. Затоа, ако првиот веќе се случи, тогаш не треба да додадете електрична енергија.
Водата и електричната енергија се одлични отскочна штица за формирање на корозија
Што да направите следно? За почеток, би било убаво да го расклопите уредот. Јасно е дека во случај на iPhone не е толку лесно, но ако може, тогаш најдобро е да започнете веднаш.

Ако немате вештини за парсирање или потребната алатка, тогаш можете да стигнете до работилницата (сите, бидејќи тие се полни сега и на секој агол) и побарајте да се расклопите таму. Тие нема да земат многу пари (за расклопување), а шансите за заштеда на вдлабнати iPhone ќе се зголемат многу пати. Можете да го оставите во служба, бидејќи дополнителната такса ќе биде исчистена и направена "како нова".

За оние кои сакаат сами да го исушат iPhone, неколку совети:

  • Секако отстранете ги сите капаци, браници и други додатоци. Ова исто така важи и за филмови инсталирани на екранот, во случај вода да стигне под нив.
  • Не се препорачува да користите фен, лесно можете да го претерате, а потоа не само што ќе испари вода, туку може да се стопи нешто. Плус, поток на воздух ќе ја "вози" водата околу уредот. Само размачкајте, каде што ќе го добиете, со обични салфетки.
  • Дампирањето во алкохол исто така не е добра идеја. Спотсот може да помине низ екранот.
  • За оризот. Во принцип, можете да го користите како десикант, но мора да се запомни дека не е семоќен. И тоа ќе биде во можност да им помогне само ако телефонот не е целосно капе, но само површно и, се разбира, нема да може да ја апсорбира целата течност за 2 часа. Фрли во ориз треба да биде 1-2 дена. И да, ова е веројатно единствената опција да се обиде да се ослободи од влага без расклопување на телефонот.
  • Не се исушете на директна сончева светлина, на батерија, грејачи и др. Тоа би била добра опција ако iPhone е расклопуван и ставете некаде во нацртот за да се исуши. За еден ден или два, уредот ќе се исуши и може да се обидете да го вклучите.

И сите исто знаат дека најкоректната одлука ќе му се припише на услугата. Бидејќи кога користите други популарни методи, се разбира има смисла, но тоа не гарантира 100% од успешниот исход. Сепак, тоа не гарантира и поправка продавница. Сето тоа зависи од степенот на оштетување.

Патем, мора да се запомни дека дури и ако на iPhone беше ослободен од вода и целосно исчистен, тоа сè уште не значи ништо.

Таквите уреди, т.н. "давење", можат да се однесуваат сосема непредвидливо. Тоа е, тоа може да работи за неколку месеци (тогаш тоа ќе започне губење на звукот , неможност да се вклучи , полнење, итн.), а можеби и неколку години. Тогаш колку среќа. Во секој случај, ако правилно го исушите и спречите едноставни грешки, тогаш шансите за успешно закрепнување се зголемуваат.

PS Пред да почнете да дејствувате, мора да ставите "како". + 20% за среќа и успешно решение на проблемот гарантирано! :)

Не се вклучува?
Зошто беше напишано сето ова?
Дури и за секунда да се види дали работи или не ?
Што да направите следно?