тел. (044) 568-35-16
факс (044) 568-35-16
моб. (067) 998-25-37

США начнет продавать сланцевый газ Японии

Како да изберете шпорет да се даде

 1. Времето нема Повеќето одат во земјата за време на викендот - од крајот на април до почетокот на октомври....
 2. Му се восхитуваме на огнот
 3. Постои топлина
 4. Горе или настрана?
 5. Како изгледа
 6. Готвење на шпоретот
 7. Нема оган
 8. Колку е далеку од ѕидот
 9. Како да спијам цела ноќ
 10. Заштеди или трошоци?
 11. Колку

Времето нема

Повеќето одат во земјата за време на викендот - од крајот на април до почетокот на октомври. Во овој календарски период, просечната дневна минимална температура во Централниот округ во земјата е 2.3 во април, мај 9.3, 12.5 јуни, 15.2 јули, 13.8 август, 8.6 септември, 3.7 октомври над 0. Дури и во лето, топли месеци има денови кога температурата паѓа под удобни вредности. Во есента, температурата паѓа уште пониски и врнежите се додаваат. Очигледно, дури и во летната куќа треба да ја загреете просторијата за удобен престој.

Секогаш огревно дрво, огревно дрво

Во повеќето приградски области нема гас, но во повеќето од нив постои електрична енергија и секако има огревно дрво насекаде. Ајде да се обидеме да разбереме огромна количина на уреди за греење на дрво и да ги избереме најефтините опции.

Му се восхитуваме на огнот

Ќе се одмориме и одмориме ако шпоретот има каминичка со стакло. На крајот на краиштата, со неа таа ќе се претвори во огниште. Преку чашата ние ќе му се восхитуваме на играта на насилен пламен и ќе го поминеме времето. Големината на стаклото и вратата директно влијаат врз прегледот и цената. Повеќе стакло значи подобро да го видите оган и да добиете повеќе задоволство. Точно и мора да платите повеќе кога ќе купите. Во светот има само 2 производители на огниште очила - јапонски NipponGlass и германскиот SchottRobax. И руските и странските компании ги ставаат само нив - нема руски очила. Стаклото е често правоаголно, но има печки со полукружни, панорамски, призматични очила.

Постои топлина

Топлината може да биде озрачена, продирајќи длабоко во телото и затоплување на коските. Ние чувствуваме иста топлина кога седевме близу до огнот. Чувствуваме топлина од оган и како нè загрева. Но, нејзиниот ефект се протега на 1-2 метри. Конвекционата топлина е поефикасна и се шири побрзо и подалеку. Печката за колиби со конвективно греење може да го загрее воздухот во затворена атмосфера во текот на зимата 40 минути.

Горе или настрана?

Печки со хоризонтално ориентирана кутија и врата ви дозволуваат да внесувате огревно дрво "легна". Таквите печки имаат класичен изглед, но заземаат голема површина. Печки со вертикално ориентирана печка и врата растат нагоре и затоа заземаат мала површина. Огревно дрво е "стои", но должината на огревно дрво може да биде уште подолго.

Како изгледа

Во летната куќа печката се загрева ретко, но постојано е видлива. За оние кои се грижат за изгледот на печката постои огромна количина на опции за надворешна декорација.
Керамички плочки

Керамички плочки

- Плочки

- Челик или леано железо, прекриени со емајл

- Природен камен

Стилот на печката може да биде
- Антички


- модерна

- Класичен

Можете да го внесете шпоретот во секој ентериер или да го направите шпоретот централен елемент.

Готвење на шпоретот

Во приградските населби, каде што нема електрична енергија, или има свои испади, функцијата на печката за готвење е неопходна. Кога запалени, загреаните гасови со гас минуваат низ горната комора и во допир со внатрешноста на печката го загреваат. Котел, тенџере, тава се загреваат како на редовна печка. Ова нема да остане гладно во какви било катаклизми. Печка наречена греење и готвење. Во приградските населби, каде што нема електрична енергија, или има свои испади, функцијата на печката за готвење е неопходна

Нема оган

Повеќето од куќите во земјата се изградени од запаливи материјали. Штитови, дрва, поставата, дневници. Важно е да се заштитат ѕидовите, до кои стои шпоретот. Најлесен опција - нерѓосувачки екрани со изолација поставени под нив. Варијации естетски укажуваат на поставување на панели за топлинска изолација (minerit, superisol), кои можат да бидат украсени со природен камен, плочка или малтер, насликани во било која боја.

Колку е далеку од ѕидот

Растојанието до ѕидот од печката од леано железо треба да биде поголемо, бидејќи Пренесува моќно инфрацрвено зрачење низ целото тело, загрева блиски објекти без пресушување на воздухот. Поблиску до ѕидот може да се наоѓа конвекција печки, бидејќи тие силно се ладат со протокот на воздух што минува низ нив. Таквите печки брзо го загреваат воздухот (но не и предмети) во просторијата, но го сушат воздухот.

Како да спијам цела ноќ

1. Најважно е да се загрее куќата. 2. Да се ​​користи печката со акумулација на топлина. 3. Користете го шпоретот во комбинација со конвектори кои се вклучуваат кога температурата паѓа под нивото на удобност. 4. Употребата на печка со долга паленица е можна, но е поврзана со брзо затнување на оџакот. И запомнете! Ниту една од предметите нема да работи нормално ако куќата е слабо изолирана.

Заштеди или трошоци?

Пресметајте колку трошиме енергијата на огревно дрво. Цената на 1 коцка на огревно дрво е 1300. Поради аранжманот за преклопување, вистинскиот обем добиен за овие пари е 0.7m3. Со испорака 1 коцка од нормално поставени огревно дрво ќе чини 2600 рубли. Во една коцка ќе има 700 килограми. огревно дрво. 1 кг сушен, т.е. Огревно дрво што лежеше за 1-2 години, содржи 4 kW енергија. Ефикасноста на модерната печка е таква што 3 kW им се дава на просторијата. Така, за 2600 рубли добивате 2100 kW. 1 kW ќе ве чини 1,25 рубли. Цената на електрична енергија од 1 кВ по единечна стапка во Московскиот регион изнесува 4,81 рубли, но електричната енергија нема да ви даде таква автономија, удобност, внатрешност, слободно време и задоволство.

Колку

Цената на печката за давање започнува од 6000 рубли. Цената на оџакот под клуч од 12.000 рубли. Ако имате топлинска изолација, заптивки, плус може да направите некои работи себе, тогаш оџакот ќе чини од 6000 рубли. Инсталирањето од професионалци ќе чини од 20.000 рубли. Професионална значи гаранција и искуство и безбедност.

Професионална значи гаранција и искуство и безбедност

Како да го монтирате оџакот?

Горе или настрана?
Заштеди или трошоци?
Како да го монтирате оџакот?