тел. (044) 568-35-16
факс (044) 568-35-16
моб. (067) 998-25-37

США начнет продавать сланцевый газ Японии

Основата на блоковите.

Основата на FBS блоковите е еден од најтрајните и најсигурни типови на структури за поддршка. Процесот на создавање на оваа основа може да се разгледа на конкретен пример.

Пример. Земјиштето, кое се наоѓа на глинена почва, не е обработено долго време. Во овој случај, предноста е доволно голема длабочина на влага (околу 30 метри). Беа набавени значителна сума на арматура, педесет бетонски блокови, како и други потребни градежни материјали. Елементите на потпорната структура, за да се спаси, биле стекнати користени, но во добра состојба.

За пресметка на фондацијата можете да го користите калкулатор на фондацијата .


Фаза 1 Исчисти ја областа. Ако нема многу време за изградба, тогаш подобро е веднаш да му ја довериме изградбата на фондацијата од блокови на ФБС на специјалисти. Можете да ангажирате луѓе за извршување на сите видови на работа, или може да ви биде наплатено вршење разни мали, на пример, за чистење на старите структури од помошни структури или за чистење на ѓубрето. Багер беше ангажиран за да ископа основата на јамата. Работната промена на специјалната опрема чини 330-350 американски долари. Длабочината на јамата под лентата е околу 30 см. За да се создаде "перница" песок се истура во ровот со слој од 10 см. Онлајн калкулатор за пресметување на тежината на арматурата за фонтови на ленти.

Потребно е малку повеќе од една недела да се расчисти земјата, да се процесираат бетонските блокови и да се создаде ровот. Специјалисти со доволно високи квалификации наплаќаат просек од 35 долари за работен ден. Вкупно, вработувањето на работници и специјална опрема чини околу 700 долари.

Фаза 2 Изградба на кофраж. Ако имате одредени вештини, можете сами да ги направите. Според проектот за градење, неговите параметри се 6x9 m. Кога се зајакнуваат темелите од блокови , се користат стари прачки (заштеда при стекнување на нови). Два производи се инсталирани на секоја страна. Песок, чакал и десет кеси од цемент беа дополнително купени за да се создаде основа. Цената на песок и чакал беше 70 американски долари. Цементот чини 110 долари, но превозните услуги чини 200 долари.
Со цел да се мачкаат на решение беше добиен бетон миксер, кој е дизајниран за 160 литри. Нејзината цена изнесуваше 340 американски долари. На снимката за основата за поголема сигурност беше поставен гидростаклоизол.
Откако ќе се подготви конкретниот раствор, смесата се нанесува во лентата и останува целосно да се исуши. Благодарение на оваа фаза, темелите на FBS блоковите се нарекуваат на овој начин.

Благодарение на оваа фаза, темелите на FBS блоковите се нарекуваат на овој начин

Целата работа се изведува во согласност со разработениот детален план. Преклопувањето на зглобовите се однесува на многу важни фази. Усогласувањето се врши со претходно подготвени зглобови.
За изградба на фондации и правилна инсталација на блокови FBS, мора да изнајмите кран. Една работна смена чини околу 230-240 долари. Во прилог на овие, кран возачот може да помогне со некои други работи. Другите работници внимателно проверуваат колку добро се изработува цигла и вршат дејства со малтерот. Конечниот дел од оваа фаза на градежни работи е да се запечатат останатите зглобови и дупки.
Фаза 3 Хидро и топлинска изолација. До основањето на блоковите колку што е можно подолго, треба да се грижите за висококвалитетна хидроизолација. Во овој пример, за да се создаде хидрозаштита, се користеа седум ролни стаклен хидрид. Четириесет литри смола и специјален мастик исто така се користеа. За работа на хидроизолација се користеше гас режач со црево.
Сите ѕидни конструкции беа внимателно и внимателно обработени со мастика. Во текот на него беше прикачен материјал за водонепропустливост. Во областите помеѓу касетата и цементните блокови, филмот за хидрозаштита е подвиткан.
На спроведувањето на овие дела траеше околу два дена. По создавање на хидрозаштита слој, зглобовите беа тестирани и дефекти беа елиминирани. За зачувување на топлина, слој на пена е поставен во текот на хидроизолација.
Потоа се поставува дренажна цевка под одреден наклон. Во исто време, се затвора во геотекстили. Ова е неопходно за да се заштити од ефектите на разни негативни фактори.
Горниот слој ќе биде слој од чакал со додаден песок.

Горниот слој ќе биде слој од чакал со додаден песок

4 фаза. Инсталација на подни плочи. Пред да ги инсталирате плочите, специјалистите го израмнуваат горниот дел од потпорната конструкција. Во нашиот случај, ова беше направено со кофражни работи. Одборите биле поврзани со специјални шипки со навој. Внатре во рамката е поставено армирање, кое потоа се истура со цемент. Организацијата од која плочите биле купени самостојно ги предаде на градилиштето. Во оваа фаза, исто така, се бараат крански услуги за поставување на подни плочи.

Заклучок За добиената конструкција се потрошени околу 5.000 УСД (вклучувајќи ги сите потребни материјали, изнајмување на специјална опрема и специјализирани услуги). Можеби им се чини дека ова е премногу голем сума, но со правилно поставување на темелите на блоковите, можете да бидете сигурни дека зградата ќе биде издржлива и силна.